Eenvoudig zelf vloeren binnen en buiten je huis renoveren

Eenvoudig zelf vloeren binnen en buiten je huis renoveren

Eenvoudig zelf vloeren binnen en buiten je huis renoveren

Sluit het terras bij je woning niet langer aan op je persoonlijke smaak? Raak je uitgekeken op de vloer in huis? Het is relatief eenvoudig om dergelijke vloeren zelf te renoveren. Heb je bijvoorbeeld al eens gekeken naar de toepassingen van terrasdragers? Met dit hulpmiddel leg je zelf een verhoogde terrasvloer aan. Ook wanneer de ondervloer niet volledig egaal is. Je kunt ervoor kiezen om de terrasdragers op de bestaande tegels te gebruiken. Alternatief is het verwijderen van het huidige terras, alvorens de terrasdragers op de juiste plek te plaatsen op een ondervloer. In dit artikel lees je meer over de voordelen van dit hulpmiddel bij het renoveren van een vloer.

Voordelen van moderne terrasdragers

De terrasdragers helpen je in korte tijd een verhoogd terras aan te leggen. Een van de voordelen van dit hulpmiddel is de mogelijkheid om de terrasdragers in te stellen. Met een verhoogd terras creëer je een ruimte onder de tegels voor het trekken van elektriciteitskabels voor de verlichting in de tuin. Daarbij heb je op deze wijze minder snel last van vochtproblemen. Terrasdragers hebben een hoge belastingsweerstand en kunnen tot zelfs 1.500 kilogram aan gewicht dragen, afhankelijk van het model dat je gebruikt. Overigens zijn de terrasdragers niet alleen geschikt voor het aanleggen van een verhoogde tegelvloer. Je zet dit hulpmiddel ook in voor bijvoorbeeld een houten vlonder.

Heb je bij de renovatie van een vloer te maken met een helling van maximaal een of twee procent? In dat geval kun je de terrasdrager combineren met een bijpassende hellingcorrector. Op deze manier worden kleine hellingen eenvoudig geneutraliseerd en is het egaliseren van de ondervloer niet noodzakelijk.

Maak in huis gebruik van ontkoppelingsmatten

Waar de terrasdragers voornamelijk buiten de deur gebruikt worden bij het aanleggen van een tegelvloer, kun je in huis gebruik maken van een ontkoppelingsmat van Storax. Deze ontkoppelingsmatten bieden verschillende voordelen. Zo helpen de matten schade aan bijvoorbeeld keramisch parket te voorkomen bij spanningen in een constructie. Evenals dat een dergelijke mat geluidsisolerend werkt. Let wel, de geluidsisolerende werking van een ontkoppelingsmat is afhankelijk van het type mat dat je aanschaft. Er zijn modellen die het contactgeluid op de vloer met maximaal 13 dB kunnen verminderen. Ideaal in een gehorige woning!

Het aanbrengen van de ontkoppelingsmatten op een ondervloer in huis is relatief eenvoudig. Afhankelijk van het type ontkoppelingsmat dat je aanschaft, kun je deze combineren met vloerverwarming in huis. Steeds vaker kiezen huishoudens voor vloerverwarming, daar het hun woongenot sterk verbetert. Evenals dat vloerverwarming een positief effect heeft op het rendement van de verwarming in huis.

Zelf hulpmiddelen bestellen voor een renovatie

Op het internet lees je meer over de toepassingen van zowel moderne terrasdragers, als deze ontkoppelingsmatten. Bekijk deze informatie eens om te zien op welke wijze deze hulpmiddelen jou kunnen helpen bij het uitvoeren van renovaties in huis. Neem altijd de instructies bij deze hulpmiddelen door, voordat je ermee aan het werk gaat. Het voorkomt een verkeerde montage en daarmee mogelijk een minimale werking van deze hulpmiddelen.

Afbeelding van Peter H via Pixabay

Avatar foto

Uw vakman