Geef je interieur een upgrade met deze drie tips

Geef je interieur een upgrade met deze drie tips

Geef je interieur een upgrade met deze drie tips

Herken je dat? Je woont al enige tijd in je woning en het begint weer te kriebelen om je woning een makeover te geven. Je hebt door de jaren heen een nieuwe of andere smaak ontwikkeld en de trends schieten als paddenstoelen uit de grond. Het is dan hoog tijd om je woning een upgrade te geven. Dit kan natuurlijk een hele uitdaging zijn. In dit artikel geven we je daarom enkele tips om jouw woning een upgrade te geven, zodat jij je weer goed gaat voelen in je eigen huis.

Maak een moodboard

Voor je kunt beginnen met het veranderen van je interieur en het integreren van nieuwe kleuren, stoffen, meubels en sferen, is het belangrijk dat je weet wat je wilt. Een mooi middel om dit te doen is door gebruik te maken van een moodboard. Een moodboard is een visuele collage van verschillende elementen, zoals sfeer, stijl, kleur en concept, die een bepaald concept weergeeft. Vaak begint een moodboard met een witte achtergrond, maar door knipsels uit magazines, kleuren, patronen, teksten en stoffen op te plakken, krijgt het witte oppervlak een bepaalde uitstraling. Dit is dan de uitstraling waarvan je wilt dat jouw interieur het ook uitstraalt. Een moodboard kan gebruikt worden om inspiratie op te doen, ideeën te visualiseren of jezelf uit te drukken.

Maak het persoonlijk

Zoals gezegd fungeert een moodboard vooral als inspiratiebron voor je interieur. De kleuren, patronen, stoffen en teksten die op het moodboard geplakt zijn, wil je ook laten terugkomen in je interieur. Echter kun je niet alles kwijt op een moodboard. Wat ontbreekt op zo’n moodboard zijn persoonlijke items, zoals accessoires, souvenirs en foto’s. Aangezien een interieur persoonsgebonden is, kun je persoonlijke spullen terug laten komen. Hang bijvoorbeeld foto’s van jou en je gezin aan de muur, plaats souvenirs die je hebt meegenomen uit verre landen op de kast en laat naar voren komen wie jij als persoon bent en waar je van houdt.

Combineer functie met comfort

Je woon- en leefruimte moet een plek zijn waarin jij je goed voelt. Dit wordt vooral bepaald door de sfeer die je naar voren laat komen in je interieur. Naast sfeer en de persoonlijke aspecten, is het essentieel dat de functie gecombineerd wordt met comfort. Denk bijvoorbeeld aan de indeling waarin je de meubels plaatst. Je wilt namelijk zo goed mogelijk gebruik maken van de beschikbare ruimte. Daarnaast speelt de akoestiek ook een belangrijke rol in het interieur. Een slechte akoestiek komt vaak door een ruimte die te leeg is, waardoor geluidsgolven niet goed worden geabsorbeerd. Dit kan leiden tot vermoeidheid en een doffe sfeer. Een oplossing hiervoor is het integreren van een akoestisch doek. Deze doeken zijn gemaakt van speciaal materiaal, wat de akoestiek verbetert. Ze zijn beschikbaar in verschillende kleuren, maten en patronen, zodat er voor ieder interieur wat wils is! Dus, waar wacht je nog op? Maak een moodboard en geef jouw interieur een upgrade!

Avatar foto

Uw vakman