Spring naar de inhoud

Zelfbouwkrant

Zelfbouwkrant – Bouwen of verbouwen, ben je echt klaar om te renoveren?

Renovatie kan voor sommigen geweldig zijn en de uiteindelijke ondergang van anderen. Het komt allemaal neer op de vraag of het goedkoper is om te bouwen of te renoveren? Sommige mensen voelen zich op hun gemak met het risico om geld uit te geven aan een renovatie, terwijl anderen de voorkeur geven om gewoon een gloednieuw huis te bouwen.

Bouwen, verbouwen, renoveren en energie besparen

Nu de kosten van levensonderhoud voortdurend stijgen, is het belangrijk om na te denken over uw huis en hoe deze energiezuiniger te maken. Maar waar vind je betrouwbare bouw informatie? We zijn hier om te helpen! De zelfbouwkrant is het bouwmagazine voor toekomstige huiseigenaren die geïnteresseerd zijn in het bouwen, verbouwen of te renoveren. De redactie van de Zelfbouwkrant gaat op zoek naar de beste zelfbouwpakketten en de nieuwste bouwtechnieken. Innoveren is de toekomst.

Zelfbouwkrant - Bouwmagazine voor bouwers en verbouwers

Bouwpakketten om zelf te plaatsen.

Bouwen, verbouwen of renoveren van een huis kosten veel geld, en op de lange termijn kan het zelfs nog duurder worden als je geen rekening houdt met energie-efficiëntie. Plaats zelf een energiezuinige installatie en bespaar op energie en budget. In deze zelfbouwkrant vindt je alles wat nodig is om een energiezuinige installatie zelf te plaatsen. Zo zijn er tal van bouwpakketten om zelf te plaatsen.

Het geld dat we uitgeven aan het bouwen, verbouwen of renoveren van een huis is niet de enige kostenpost. We moeten ook nadenken over de energie die we gebruiken voor verwarming, koeling en ventilatie.

Uw huis energiezuiniger maken

Er zijn verschillende manieren om een huis energiezuiniger te maken, hier zijn enkele tips:

Als u een energiezuinig huis wilt maken, kunt u gebruik maken van een zelfbouwpakket aangepast aan de energienormen van vandaag.

Je kan de Isolatie verbeteren: De muren, vloeren en het dak van het huis isoleren om warmteverlies te verminderen.

Vervang oude apparatuur: Vervang oude, energie-inefficiënte apparaten door energiezuinige modellen.

Dubbel glas: Vervang enkel glas door dubbel glas om warmteverlies door ramen te verminderen.

Slimme thermostaat: Installeer een slimme thermostaat om de verwarming automatisch aan te passen aan de gewenste temperatuur en om energie te besparen wanneer het huis niet wordt gebruikt.

Verlichting vervangen: Vervang verouderde verlichting door energiezuinige LED-verlichting.

Waterbesparing: Installeer waterbesparende douchekoppen, toiletten en kranen om het waterverbruik te verminderen.

Allemaal producten die u helpen energie te besparen en uw huis comfortabeler te maken. Doe het zelf met onze voorgestelde energiezuinige bouwpakketten.

Maak gebruik van de zon !

Er zijn verschillende manieren om met zonne-energie te besparen, hier zijn enkele leuke tips:

Zonnepanelen: Installeer zonnepanelen op het dak van het huis om elektriciteit op te wekken en te gebruiken.

Zonneboiler: Installeer een zonneboiler om warm water te genereren voor het huis.

Zonnecollectoren: Installeer zonnecollectoren op het dak van het huis om de verwarming te ondersteunen en energie te besparen.

Zonne-energie opslaan: Gebruik een thuisbatterij om overtollige zonne-energie op te slaan voor gebruik wanneer er geen zon is.

Verminderen van daglichtbehoefte: Maak gebruik van natuurlijk daglicht door ramen en dakramen te installeren om verlichting en energie te besparen.

Energie-efficiënte ramen: Installeer energie-efficiënte ramen om warmteverlies te verminderen en het gebruik van verwarming en verlichting te verminderen.

Energiezuinige installaties kunnen u geld besparen op de energierekening. Mogelijk komt u ook in aanmerking voor subsidies van de overheid die helpen bij de installatiekosten.