Vloer leggen met het Staenis rooster

Vloer leggen met het Staenis rooster

Staenis roosters bij bouw- of renovatieplannen

Heeft u bouw- of renovatieplannen en wilt u zelf aan de slag met het leggen van de perfecte vloeropbouw? Wilt u uw badkamer renoveren of uw zolderruimte opnieuw inrichten, een nieuw terras aanleggen? Heeft de nieuwe vloer thermische of akoestische isolatie nodig? Is de structuur van het huis sterk genoeg om nieuwe vloeren te bouwen? Komt er vloerverwarming? Welke vloerafwerking je ook kiest, je hebt altijd een stevige vloerstructuur nodig. Niet alleen stevig, maar ook egaal en waterpas. Daarom zijn de Staenis roosters een ideale oplossing voor de doe het zelf klusjesman.

Staenis rooster regelen

Met het Staenis rooster bouw je snel een stevig platform

Met de standaardprofielen en handige regelbare voetjes van Staenis bouw je snel een platform waar je verschillende soorten chape kan tussen gieten. Deze roosters kunnen ook perfect gebruikt worden bij het plaatsen van houten vloeren. Elke rooster kan je zelf op maat maken en ook de gewenste hoogte bepalen. Op die manier kan je zelfs over kabels en bestaande buizen overheen bouwen. Dit maakt dat deze Staenis roosters flexibel en overal inzetbaar zijn bij zowel nieuwbouwwoningen als renovatie projecten.

Alles is los van elkaar verkrijgbaar. Met dit zelfbouw pakket koop je alleen wat je echt nodig hebt en blijf je nadien met geen ongebruikte overschotten zitten.

Staenis rooster uitlijnen

Iedereen kan chape leggen met het Staenis rooster.

Wil je de vloer zelf leggen? Tegenwoordig kunt u, zelfs als u onervaren bent, de dekvloer eenvoudig zelf leggen. Leer hoe je aan de slag gaat en maak kennis met een handig doe-het-zelf systeem van Staenis. Het leggen van de basis is wel belangrijk. Voor een correcte plaatsing van de vloerafwerking moet uw chape perfect gepositioneerd zijn.

Chape en Staenis roosters

Chape en Staenis roostersDe Staenis roosters zijn ideaal voor binnen en buiten. Voordat u begint met het leggen van een dekvloer of terrasvloer, heeft u de juiste chape nodig voor uw klus. Traditionele chape bestaan ​​meestal uit zand, cement en water. Houd er echter rekening mee dat andere combinaties mogelijk zijn.

Zo is er naast conventionele chape (of cementgebonden chape) chape op gipsbasis en opvulvloer chape met isolerende werking (isolatiechape). Welke chape u het beste kunt gebruiken, hangt af van hoe uw vloer is opgebouwd en aan welke eisen de chape moet voldoen. Vind de meest geschikte vloerstructuur voor uw nieuwe vloer.

Met het Staenis rooster, (doe-het-zelf systeem) ontstaat er geen echte tijddruk bij het zelf plaatsen van de chape. Je kan kiezen en de chape zelf klaar maken, maar je kan ook altijd kant en klare chape laten leveren op de werf. Het maakt niet uit hoe snel je werkt, gewoon alles volgieten en de chape gelijk trekken met een rechte metalen lat. Gemakkelijker kan niet meer. Het grootste werk van deze hele operatie zijn de Staenis roosters waterpas plaatsen.

Vloer of laminaat leggen met Staenis roosters

De Staenis roosters kunnen overal gebruikt worden, zowel voor keramische vloeren of als basis voor laminaatvloeren. Bij laminaat is het aan te raden OSB platen te gebruiken als tussenlaag. De droge isolatievulling komt tussen de roosters. Op die manier zal het warmteverlies via de vloer beperkt worden en het belangrijkste doel is om de geluidsoverdracht tussen de woonkamers te verminderen. Het doet dit door lucht in een ruimte op te sluiten en geluidsgolven te weerkaatsen.

Staenis roosters met laminaat

Welke soorten Chape kan je gebruiken tussen deze roosters

Er zijn verschillende soorten chape die je kunt gebruiken om te vloeren en dus ook te gebruiken tussen deze roosters, elk met hun eigen specifieke eigenschappen en toepassingen. Hieronder vind je een overzicht van de meest voorkomende soorten chape:

Traditionele chape: Dit is de meest gebruikte soort chape. Het bestaat uit een mengsel van zand, cement en water en wordt handmatig aangebracht op de ondervloer. Traditionele chape is geschikt voor verschillende soorten vloerafwerkingen, zoals tegels, parket, laminaat, tapijt en vinyl.

Sneldrogende chape: Deze chape is geschikt wanneer er snel resultaat nodig is. Het is gemaakt van een speciaal mengsel van cement en toeslagstoffen en droogt sneller dan traditionele chape. Het is geschikt voor verschillende soorten vloerafwerkingen, zoals tegels, parket, laminaat, tapijt en vinyl.

Lichtgewicht chape: Deze chape is gemaakt van lichtere materialen dan traditionele chape, zoals geëxpandeerde kleikorrels of schuimbeton. Het is ideaal voor toepassingen waarbij het gewicht van de vloer belangrijk is, zoals bij renovaties van oude gebouwen.

Vloeichape: Dit is een zelfnivellerende chape die bestaat uit een mengsel van cement en vloeistoffen. Het wordt machinaal aangebracht en vloeit uit tot een egale laag. Vloeichape is ideaal voor grote oppervlakken en vloeren met veel hoeken en bochten.

Isolerende chape: Isolatie chape is in feite een speciaal type chape dat is ontworpen om te dienen als isolatiemateriaal. Het bestaat uit een mengsel van zand, cement en isolatiemateriaal, zoals polystyreenkorrels of vezels.

De isolerende eigenschappen van deze chape maken het ideaal voor gebruik als vloerisolatie. Het kan worden gebruikt onder verschillende soorten vloerafwerkingen, zoals tegels, parket, laminaat, tapijt en vinyl.

Isolatie chape biedt verschillende voordelen, zoals:

Thermische isolatie: Isolatie chape helpt om de warmte binnen te houden in de winter en buiten te houden in de zomer, waardoor je energie en kosten bespaart.

Geluidsisolatie: Isolatie chape helpt om geluid te dempen en kan helpen om de geluidsoverdracht tussen verdiepingen te verminderen.

Vochtwerend: Isolatie chape kan helpen om vocht uit de ondergrond te houden en kan de levensduur van de vloerafwerking verlengen.

Het is belangrijk om de juiste soort chape te kiezen die past bij de specifieke eisen van de vloerafwerking en de omgeving waarin het wordt aangebracht. Het is daarom raadzaam om professioneel advies te vragen voordat je een keuze maakt.

Avatar foto

Uw vakman