10 tips voor het verbouwen van je kantoor

10 tips voor het verbouwen van je kantoor

10 tips voor het verbouwen van je kantoor

Groeit je bedrijf ook zo hard en ben je toe aan een nieuwe inrichting of ga je voor een complete verbouwing? Voldoet de huidige werkplek nog aan de behoeften van medewerkers of wordt het tijd voor een renovatie van het kantoor. Deze tips helpen je alvast op weg.

Wat is de reden van verbouwen?

Een kantoor waar gewerkt kan worden, maar ook de uitstraling heeft die bij het bedrijf past en waar werknemers productief kunnen zijn. Ga je voor opnieuw inrichten of een complete verbouwing? Bij het verbouwen van je kantoor komt een hoop kijken. Waarom wil ik het kantoor veranderen? Worden mensen productiever? Wil ik een modernere uitstraling? Welke reden de vernieuwing ook nodig maakt, beschrijf ze duidelijk en maak dit de start van je project.

Inspiratie opdoen

Tegenwoordig zijn er tal van manieren om snel en vooral eenvoudig inspiratie op te doen als het gaat om inrichting en verbouwen. De gewenste zoekterm op Pinterest of Google levert binnen enkele tellen een eindeloze bron van inspiratie. Ga naar beurzen of speciaalzaken om te kijken wat aan je eisen voldoet, maak foto’s en overleg met specialisten.

Inventariseren

Wat er allemaal nodig is voor het verbouwen van je kantoor wordt duidelijk met een goede inventarisatie. Wat de reden ook is om het kantoor te verbouwen en hoe je de bestaande ruimte zo efficiënt mogelijk en sfeervol kunt inrichten, een overzichtelijke inventarisatie helpt bij het maken van belangrijke keuzes. Ga je voor een complete verbouwing inclusief schilderwerk, vloeren en isolatie of wil je het kantoor juist opnieuw voorzien van meubelen?

Een overzichtelijke planning

Een duidelijke en juiste planning van het project met een tijdspad maakt van de inventarisatie een strakke lijst van actiepunten. Wat gebeurd wanneer? Dit maakt ook meteen duidelijk of je voor sommige zaken misschien een specialist moet inhuren.

Maak je budget inzichtelijk

Misschien wel het meest belangrijke aspect van het verbouwen van je kantoor is het financiële plaatje. Passen mijn wensen bij het budget wat ik voor ogen heb? Het gebeurd regelmatig dat een project om te verbouwen toch wat duurder uitvalt dan in eerste instantie is ingecalculeerd.

Huur een aannemer

Voor grote projecten is het raadzaam een aannemer in te huren die verstand heeft van zaken. Zoek niet de eerste de beste aannemer, maar een bedrijf of persoon met trackrecord en verstand van zaken (in dit geval kantoren). Deze aannemer kan je bijstaan in het inzichtelijk houden van het project en komt waarschijnlijk ook met creatieve en duurzame oplossingen die je zelf waarschijnlijk niet kunt voorzien als het even tegen zit.

Ergonomische kantoormeubelen

Kantoor verbouwen of niet, nieuwe en goede kantoormeubelen zijn een must om je personeel tevreden te houden op kantoor. Personeel staat tegenwoordig vaker te werken en loopt meer rond op kantoor. Een in hoogte verstelbaar bureau, ergonomische bureaustoelen en stijlvolle fauteuils zijn onmisbaar in iedere moderne kantoorruimte.

Tijdelijke opslag of andere locatie

Er zijn natuurlijk ook genoeg voorwerpen in het kantoor die niet de deur uit gaan. Denk aan computers, printers of archiefkasten. Een tijdelijk opslag biedt hierin een slimme oplossing. Voor een vast bedrag per maand zijn er vele mogelijkheden te vinden om een aantal vierkante meter te huren en je spullen veilig op te slaan.

Je personeel verplaatsen of thuiswerken

De laatste jaren zijn veel mensen gewend geraakt aan thuiswerken. Sommige kantoren zijn zelfs volledig ingekrompen en gaan hier graag mee door. Tijdens het verbouwen van je kantoor zul je de keuze moeten maken om je personeel tijdelijk ergens anders te huisvesten of thuis te laten werken. Dit kan een hele organisatie met zich meebrengen en niet geheel onbelangrijk om de werknemer productief te laten zijn.

Tegenvallers

Bijna elk project kent tegenvallers. Van het te laat leveren van een bureau of het project valt door een miscalculatie toch enkele duizenden euro’s duurder uit. Door een gedetailleerde risico-analyse op papier ben je beter voorbereid te anticiperen op tegenvallers bij je verbouwingen.

10 tips voor het verbouwen van je kantoor

Avatar foto

Uw vakman