De verrassende mogelijkheden die een veranda je biedt

De verrassende mogelijkheden die een veranda je biedt

De verrassende mogelijkheden die een veranda je biedt

Een veranda is een tuinoverkapping die aan de woning bevestigd wordt. Het is als het ware een verlengstuk van je woning, waardoor je ook bij slecht weer met veel neerslag gewoon buiten kunt zitten. De regen deert je niet onder je overkapping en met een terrasverwarmer erbij is de temperatuur ook aangenaam te krijgen. Maar het plaatsen van een veranda heeft nog een aantal pluspunten waar je misschien niet direct aan had gedacht.

Een hogere woningwaarde

Elke verbetering aan je woning betaalt zich terug in de vorm van een hogere woningwaarde. Bij het bepalen van de woningwaarde worden namelijk altijd vergelijkbare woningen als referentie genomen. Wanneer jouw woning is voorzien van een veranda, is dat een pluspunt ten opzichte van woningen waar zo’n voorziening ontbreekt. Een veranda kopen kan dus zeker interessant zijn als je van plan bent om de woning op termijn te koop aan te bieden. Potentiële kopers zullen de veranda zeker weten te waarderen, waardoor de woning er ook in positieve zin uitspringt ten opzichte van de concurrentie.

Een bubbelbad in je tuin

Niets is fijner dan na een dag hard werken even heerlijk te kunnen ontspannen in je eigen bubbelbad. Als je een ruime tuin hebt, is het zeker een aanbeveling waard om zo’n bad aan te schaffen. Als je dit bad onder de veranda laat plaatsen, kun je er ook bij regen fijn in vertoeven. Nog idealer is als je in de veranda zonwering laat plaatsen, zodat je zelf de keuze hebt om in de zon of in de schaduw te baden. Overigens geldt dit natuurlijk ook voor het gebruik van de veranda als overkapping voor je zithoek.

Tuinmeubilair gaat veel langer mee

Regen is goed voor de plantjes, maar veel andere dingen hebben erdoor te lijden. Ons tuinmeubilair is daar een goed voorbeeld van. Onder een overkapping kan het tuinmeubilair niet (of nauwelijks) nat worden. Dit komt de gebruiksduur van dergelijke spullen zeker ten goede. Je hoeft dus minder snel het tuinmeubilair te vervangen en dat is niet alleen gunstig voor de portemonnee, maar ook fijn in het kader van duurzaamheid.

Minder warmteverlies in huis

Als de wind ’s winters om het huis giert, zorgt dat voor flink wat kou. Wie een veranda plaatst, heeft minder last van warmteverlies, omdat de wind gebroken wordt. Dit geldt niet alleen bij een veranda met zijwanden, maar ook al voor een open overkapping. Weliswaar zal het effect bij een open variant minder groot zijn, maar elke bespaard euro is meegenomen.

Goed voor de gezondheid

Plaatsnemen op het terras onder de veranda valt onder de vormen van ontspanning in en om het huis. Sterker nog: je bevindt je op zo’n moment feitelijk in de tuin en alleen al dat feit op zich kan voldoende zijn om je brein wat rust te geven. Eigenlijk kun je stellen dat je met het plaatsen van een veranda een meer natuurlijke overgang tussen huis en tuin creëert. Dat is goed voor de mentale gezondheid.

De verrassende mogelijkheden die een veranda je biedt

Avatar foto

Uw vakman