Hoe vervang je zelf een slot?

Hoe vervang je zelf een slot?

Hoe vervang je zelf een slot?

Het kan soms voorkomen dat je je sleutel kwijt raakt of dat het slot van je deur gewoon niet meer goed functioneert. In dat geval kan het nodig zijn om het slot te laten vervangen door een s​lotenmaker in Leuven via slotenmakerdavid.be. Maar hoe vervang je zelf een slot? In dit artikel lees je alles wat je moet weten om zelf een slot te vervangen.

Benodigdheden

Je moet natuurlijk de juiste benodigdheden hebben voordat je begint met het vervangen van een slot. De eerste stap is een keuze maken van het nieuwe slot dat je gaat plaatsen. Het is daarbij handig om te weten welk type slot je nodig hebt en welke maat het moet hebben. Meet daarom eerst de maat op voordat je een nieuw slot koopt. Naast het nieuwe slot heb je een aantal gereedschappen nodig om het slot te kunnen vervangen. Hierbij kun je denken aan een schroevendraaier, meetgereedschap, boormachine, beitel en klopboor. Als je extra beveiliging wilt, kun je ook nog een veiligheidsschild aanschaffen.

Stap 1: Demonteer het oude slot

Voordat je begint met het plaatsen van het nieuwe slot, moet je het oude slot verwijderen. Schroef de schroeven aan de binnenzijde van de deur los en haal het oude slot uit de deur. Let er hierbij op dat je de schroeven goed bewaart, deze heb je later weer nodig bij het plaatsen van het nieuwe slot.

Stap 2: Plaats het nieuwe slot

Nu het oude slot is verwijderd, kun je beginnen met het plaatsen van het nieuwe slot. Plaats het nieuwe slot in de deur en teken de omtrek van het slot af op de deur. Boor vervolgens op de gemarkeerde plekken een aantal gaten zodat het slot goed vast komt te zitten. Gebruik hiervoor de boormachine en de klopboor.

Stap 3: Maak ruimte voor het slot

Maak met behulp van de beitel ruimte voor het slot in de deur. Let erop dat het gat groot genoeg is zodat het slot er goed in past. Gebruik het meetgereedschap om te controleren of het gat groot genoeg is. Het is belangrijk om het gat zo precies mogelijk te maken, zodat het slot goed blijft zitten en niet kan bewegen.

Stap 4: Bevestig het nieuwe slot

Nu het gat groot genoeg is, kun je het nieuwe slot bevestigen. Schuif het nieuwe slot in het gat en bevestig het met schroeven. Zorg ervoor dat het slot goed vastzit en niet los kan komen. Let er hierbij op dat het slot goed in het midden van de deur zit, zodat de deur goed op slot kan.

Stap 5: Monteer eventueel een veiligheidsschild

Wil je meer beveiliging voor je deur? Dan kan je een extra plaat, genaamd een veiligheidsschild, over het slot monteren. Dit maakt het moeilijker voor inbrekers om het slot te forceren. Zorg er wel voor dat je het juiste formaat en type veiligheidsschild gebruikt. Het kan voorkomen dat je je slot moet vervangen in verschillende situaties. Met behulp van dit stappenplan en de juiste gereedschappen kan je zelf het slot vervangen.

Hoe vervang je zelf een slot

Avatar foto

Uw vakman