Verbouwing of verhuizing? Stap over op een andere energieleverancier!

Verbouwing of verhuizing? Stap over op een andere energieleverancier!

Ga je binnenkort verhuizen of verbouwen of ben je dat al aan het doen? Dan is dit het moment om een overstap naar een andere energieleverancier te overwegen.

Overstappen loont

Heb je een energiecontract met variabele tarieven? Dan heb je hoogstwaarschijnlijk ook een opzegtermijn van slechts één maand. Je kunt dan op vrij korte termijn dus overstappen naar een andere leverancier van gas of elektriciteit. Zeker wanneer je bezig bent of gaat zijn met een verbouwing of wanneer je gaat verhuizen is het een geschikt moment om een andere aanbieder van energie te kiezen. En dat kan flink interessant zijn, want niet alleen is er momenteel weer concurrentie op het gebied van de tarieven en ook wordt er weer volop gestrooid met acties voor nieuwe klanten.

De gunstigste energieleverancier voor jou

Als je wilt overstappen, hoe bepaal je dan wat voor jou de gunstigste energieleverancier is? Dat hangt van vele factoren af, zoals verbruik, het aantal bewoners van je huishouden, of je wel of geen zonnepanelen hebt. Gaslicht.com heeft een handige vergelijkingstool die je helpt bij het vergelijken van de energietarieven in jouw situatie. Het handige hulpmiddel zet precies op een rijtje welke aanbieders voor jou interessant zijn en wat hun voorwaarden zijn. Middels de handige filters kun je nog dieper inzoomen op de aanbiedingen op basis van jouw voorkeuren. Let er ook op of de leverancier variabele tarieven (die dus tijdens de looptijd kunnen worden aangepast) aanbiedt of dat het gaat om vaste tarieven die echt vastliggen gedurende de looptijd van het contract. Momenteel zijn vaste contracten voor de duur van een jaar.

De overstap afronden

Heb je een keuze gemaakt welke stroom- en gasleverancier jouw voorkeur heeft, dan is het van belang om het nieuwe contract af te sluiten. Ook hiermee kan Gaslicht.com je helpen. Via de contractpagina, vooral interessant wanneer je gaat verhuizen of je huidige contract hebt opgezegd, kun je je rechtstreeks inschrijven bij de energieleverancier van jouw keuze. Daarna wordt alles voor je geregeld. Houd er wel rekening mee dat het 14 dagen duurt voordat je daadwerkelijk overstapt in verband met de wettelijk verplichte bedenktijd.
Verbouwing of verhuizing Stap over op een andere energieleverancier

Avatar foto

Uw vakman