Klussen in huis? Koop een kamersteiger!

Klussen in huis? Koop een kamersteiger!

Heb je net een huis gekocht of is je plafond wel aan een opfrisbeurt toe? Dan wil je natuurlijk liever niet met een ladder of trap in de weer. Een wand of plafond schilderen terwijl je op een ladder je evenwicht moet bewaren kan een moeilijke opgave zijn. Daarnaast moet je op en af om de trap te verplaatsen en verf te pakken. Je kunt een ladder beter gebruiken om van de ene hoogte naar de andere te komen. Veel slimmer is het om een kamersteiger van Steigerdeals te kopen. Een kamersteiger staat veilig en stabiel en is ook nog eens makkelijk te verplaatsen, zelfs als je in je eentje aan het werk bent.

De voordelen van een kamersteiger

Naast dat je op een kamersteiger een stuk stabieler staat, kun je de verfroller, emmer en andere accessoires eenvoudig bij de hand houden. Het heeft een groot werkoppervlak. Zo hoef je niet iedere keer de ladder af en weer op en kun je efficiënter te werk gaan. Het is ook een stuk ergonomischer dan een ladder, waarbij je op een smalle laddersport staat. Een aantal andere voordelen:

  • compact op te bergen
  • eenvoudig op te bouwen
  • opbouwtijd van één minuut
  • lichtgewicht
  • eventueel extra opzetstuk voor meer werkhoogte mogelijk

Hoe gebruik je een kamersteiger?

Zelfs als je in je eentje aan het werk gaat, kun je gebruik maken van een kamersteiger. Ga je een kamersteiger kopen van Steigerdeals dan kan deze ingesteld worden op de juiste werkhoogte en is hij makkelijk te verplaatsen. Let op dat als je de kamersteiger gaat installeren je dit op een vlakke ondergrond doet. De kamersteigerwielen hebben een vaste hoogte, waar een rolsteiger in hoogte verstelbare wielen heeft. Houd er ook rekening mee dat de wielen op de rem staan tijdens gebruik.

Wat is de werkhoogte van de kamersteiger?

Om de werkhoogte te berekenen, heb je de platformhoogte van de kamersteiger nodig. Tel hier twee meter bij op en je weet de werkhoogte. Is de platformhoogte bijvoorbeeld een meter, dan tel je daar twee meter bij op. De werkhoogte is dan drie meter. Uiteraard is dit wel een schatting, het is afhankelijk van de eigen lengte. Een lang persoon heeft een andere werkhoogte dan een kort persoon.

Tip: Ga je een kamersteiger kopen bij Steigerdeals, zorg er dan voor dat je weet wat je werkruimte is. In een kleine ruimte heb je genoeg aan een smalle steiger. Er zijn kamersteigers van 75 cm tot 135 cm breed beschikbaar bij Steigerdeals.

Avatar foto

Uw vakman