Tips bij het aanschaffen van een kamersteiger

Tips bij het aanschaffen van een kamersteiger

Kamersteigers kunnen voor verschillende klussen in en om het huis geschikt zijn, waardoor deze steigers een onmisbaar hulpmiddel zijn. Om de juiste kamersteiger te kopen, die aansluit bij jouw wensen en de veiligheid waarborgt, is het belangrijk om vooraf in kaart te brengen waar je naar op zoek bent. Zo kun je een miskoop voorkomen en aan de slag! In dit artikel ontdek je diverse tips, zodat je jarenlang gebruik kunt maken van de juiste steiger.

Denk om de veiligheid

Steigers gebruik je om te kunnen werken op hoogte en daarom is de veiligheid van groot belang. Kijk daarom bij het kiezen van een kamersteiger altijd naar de aanwezigheid van veiligheidskenmerken. Zo weet je zeker dat je een steiger koopt die de veiligheid waarborgt. Let hierbij ook op extra veiligheidsmaatregelen, zoals een antisliplaag en leuningen. Een extra tip om een veilige kamersteiger te kopen is door te controleren of de steiger gecertificeerd is. Wanneer dit het geval is betekent het dat de steiger uitvoerig is getest en voldoet aan de gestelde normen.

Is de kamersteiger makkelijk op te bouwen?

Naast de veiligheid is het gebruiksgemak van de steiger ook een belangrijk onderdeel. Kamersteigers opbouwen kan een tijdrovend proces zijn, waardoor het verstandig is om op zoek te gaan naar een exemplaar dat snel en gemakkelijk opgebouwd kan worden. Daarnaast kan de mobiliteit van een steiger ook belangrijk zijn. Wanneer je de steiger wil verplaatsen, moet dit eenvoudig te doen zijn. Er zijn verschillende factoren waar je op moet letten om erachter te komen of een steiger makkelijk op te bouwen is en eenvoudig te verplaatsen is. Let bijvoorbeeld goed op wielen die goed vergrendeld kunnen worden en modellen die geen lastig stappenplan voor het opbouwen hebben. Ook kunnen verkopers hier meer duidelijkheid over geven. Zo heeft Steigercentrum kamersteigers die je binnen een minuut in elkaar kunt zetten.

Materiaalkeuze

Als je op zoek bent naar de juiste kamersteiger, is de materiaalkeuze een belangrijk onderdeel. De meest gebruikte materialen voor kamersteigers zijn aluminium en staal. Beide materialen hebben hun voor- en nadelen, waardoor het verstandig is om vooraf te onderzoeken welke materiaalsoort het meest voordelig voor jouw klussen is. Indien je hier vragen over hebt, kan het Steigercentrum jou verder helpen met het maken van de beste keuze

Zo zijn aluminium steigers een goede keuze wanneer je op zoek bent naar een lichte steiger. Deze steigers zijn makkelijk verplaatsbaar en het in elkaar zetten van de steiger kost minder moeite. Het handige van aluminium steigers is dat ze binnen en buiten gebruikt kunnen worden. Naast de vele voordelen, hebben aluminium kamersteigers ook een belangrijk nadeel. Het draagvermogen van deze steigers is minder dan stalen steigers, dus let goed op het draagvermogen van de steigers waar je interesse in hebt.

Niet alleen het draagvermogen van stalen kamersteigers is een groot voordeel van deze soort steigers. Stalen exemplaren zijn namelijk ideaal voor zwaardere klussen en kunnen tegen een stootje. Wanneer je de keuze maakt om een stalen steiger aan te schaffen, is het verstandig om rekening te houden met het onderhoud. Stalen steigers kunnen gaan roesten, maar dit kun je beperken door deze steigers goed te onderhouden. Je kunt bijvoorbeeld een beschermende coating aanbrengen, om het duurzame karakter van de kamersteiger te bevorderen.

Avatar foto

Uw vakman