Zo tover jij je zolder om tot je favoriete nieuwe plek!

Zo tover jij je zolder om tot je favoriete nieuwe plek!

Zo tover jij je zolder om tot je favoriete nieuwe plek!

Een zolder is de meest onderschatte ruimte in het huis. Veel mensen weten niet wat ze met deze ruimte aan moeten. Een zolder renoveren is goed te doen. Gelukkig zijn er verschillende manieren om te renoveren en het om te toveren tot een geweldige toevluchtsoord. In deze blog geven we je verschillende tips, waardoor je in mum van tijd je zolder kunt omtoveren tot je favoriete, nieuwe plek. Lees verder!

Creëer meer licht

Een van de eerste dingen die je kunt doen om je zolder te transformeren, is het installeren van een dakraam of een ander type lichtbron om de ruimte meer licht te geven. Je kunt ook een mooie verfkleur aanbrengen om de ruimte visueel te verbeteren en lichter te laten lijken.

Speel met nieuwe meubels

Om je zolder op te fleuren en er een leefruimte van te maken, kun je ook nieuwe meubels kopen om de ruimte te vullen. Je kunt bijvoorbeeld een comfortabele loungebank plaatsen om je favoriete boeken te lezen, of een tv om een filmavond te organiseren. Als je meer creatief wilt zijn, kun je ook een muur gebruiken om verschillende decoraties op te hangen. Daarnaast kun je bijvoorbeeld kleurrijke schilderijen ophangen, of foto’s van je familie en vrienden. Het toevoegen van verschillende planten om de zolder een meer natuurlijk gevoel te geven is ook een goed idee, zorg wel dat er genoeg licht is voor deze planten.

Wees creatief

Als je een creatieve geest hebt, kun je ook een hele nieuwe ruimte creëren met behulp van gerecyclede materialen. Je kunt bijvoorbeeld pallets gebruiken om een prachtige bibliotheek te maken. Als je meer tijd hebt, kun je ook nieuwe schilderijen maken. Voor je kinderen kun je verschillende soorten speelgoed toevoegen om de zolder om te toveren tot een speelzolder, of juist een knutselhoek toevoegen. Genoeg mogelijkheden dus!

Maak een thuiskantoor

Verder kun je je zolder ook omtoveren in een thuiskantoor. Dit is een perfecte optie als je veel tijd thuis besteedt aan het werken. Plaats een computer en bureaustoel, zodat je comfortabel kunt werken. Daarnaast kun je ook een bureau inrichten om je kantoor een stijlvolle uitstraling te geven. Verlichting is ook belangrijk om aan te denken; hang bijvoorbeeld een aantal hanglampen op om de kamer goed te verlichten.

Foto: Pixabay

Avatar foto

Uw vakman