Arte speelt met optische illusies op je muren

Arte speelt met optische illusies op je muren

Arte speelt met optische illusies op je muren

Schijn bedriegt en niets is wat het lijkt, of toch niet? Arte speelt met optische illusies en zoekt opnieuw de uitersten op. Het is een beleving van haar muurbekleding met dessins die al lang niet meer zomaar een opdruk zijn. Arte draait je dit keer een rad voor de ogen met composities, materialen en technieken die je muren vullen met een trompe-l’oeil avant la lettre. Een tastbaar 3D-effect speelt een optische illusie uit, waarbij hoe langer je ernaar kijkt, hoe interessanter het wordt. What you see, is what you get, maar wat zie jij?

Wandbekleding is een belangrijk onderdeel van modern en eigentijds design. Ze kunnen worden gebruikt om een gevoel van intimiteit, privacy te creëren of om een kamer ruimer te laten lijken. Wandbekleding is er in veel verschillende texturen, patronen, kleuren, materialen en afwerkingen, dus het is belangrijk dat u de tijd neemt wanneer u er een kiest voor uw leefruimte of slaapkamer !

Detour dessin, uit de Marqueterie collectie van Arte

Detour dessin, uit de Marqueterie collectie van Arte - Arte speelt met optische illusies op je muren
spacer

Detour: Escher-waardig doolhofpatroon

Arte treedt in Eschers voetsporen - Detour dessin, uit de Marqueterie collectie van ArteArte treedt in Eschers voetsporen, die zich met meetkundig passende patronen tussen feit en fantasie waande. Het doolhofpatroon van het Detour-ontwerp van Arte doet er nog een extra illusie bovenop, door het gebruik van sisal. Sisal is een stevige vezel afkomstig van de agaveplant dat Arte 100% handgemaakt verweeft en versnijdt. Door verschillende stukjes geweven sisal in meerdere richtingen te leggen, ontstaat samen met de drie gebruikte kleuren per kleurvariatie een 3D-effect.

Detour wandbekleding is verkrijgbaar in 4 kleurvariaties: Silver Linen (zachte, natuurlijke tinten), Beige Olive (beigetinten met uitgesproken olijfkleurige lijnen), Copper Pink (koperkleur wisselt met zachtroze) en Gold Teal (een donkere, ietwat mystieke achtergrond op een uitgesproken goud-blauw patroon).
spacer

Optique: optisch bedrog van de bovenste plank

Arte speelt met optische illusies op je muren - Optique dessin, uit de Marqueterie collectie van Arte.
Arte kiest trompe-l’oeil-gewijs resoluut voor diepte en textuur, want ook voor Optique wordt sisal gebruikt. Dit geometrische patroon speelt met optisch bedrog; de een ziet driehoeken, de ander vierkanten. De geweven sisal verschijnt zowel horizontaal, verticaal, stijgend diagonaal als dalend diagonaal. Dankzij de vier richtingen ontstaan er verschillende geometrische figuren en kleurnuances, zeker wanneer ook lichtinval een extra dimensie toevoegt.

Optique wandbekleding is verkrijgbaar in 4 kleurnuances: Beige, Copper (koperkleur), Rubis (zwoele rode tint) en Sky (licht hemelsblauw).

spacer

Biseau: optisch in verstek

Biseau dessin, uit de Marqueterie collectie van Arte Biseau optisch in verstek Biseau optisch in verstek
Het lijkt wel alsof deze muurbekleding in verstek gezaagd is, want diagonaal inlegwerk wurmt zich tussen de horizontale en lichte achtergrond. De verschillende richtingen van het sisalweefsel zorgen alweer voor een niet te evenaren 3D-effect, om nog maar te zwijgen over de optische illusie die hier ontstaat. Raamwerk waarachter iets schuilt, een aaneenschakeling van kettingen of H’s en O’s. It’s up to you.

Biseau wandbekleding is verkrijgbaar in 7 kleurvariaties: Gold Beige (beigetinten met gouden schijn), Turquoise Teal (grijze achtergrond, turquoise nuances in het raamwerk), Copper Red (warm tintenschema tussen koper en rood), Bronze Black (brons met donkergrijs schaduwspel), Warm White (monotoon lichte nudetint met kleurnuances door het materiaal), Grey Forest (monotoon donkergroen) en Sunburst (monotoon oranje/oker).
spacer

Puzzle: een staaltje abstracte kunst

BeFunky-collage Puzzle een staaltje abstracte kunst Arte speelt met optische illusies op je muren
Arte zoekt voor dit dessin haar inspiratie in de abstracte kunst. Puzzle is een willekeurig patchwork van zowel rechte als afgeronde vormen, dat doet denken aan abstract grootmeesterschap. Hoewel de vlakken onregelmatig lijken, vallen ze als puzzelstukjes netjes in elkaar. De ene kleurvariatie speelt met een ruim kleurenpalet, terwijl de ander het van monotone kleurnuances moet hebben door het sisalweefsel. Een waar kunstwerk aan je muur! Puzzle is verkrijgbaar in 5 kleurcombinaties: Orange Ruby (schakeringen met rood, oranje, goud en grijs), Blue Emerald (schakeringen in het groenblauwe spectrum, aangevuld met goud en zilver), Warm White (monotoon wit/nude), Mocha (monotoon donkergrijs) en Moss (monotoon groen).
spacer
Foto’s: Arte

Over Arte

Wie Arte zegt, zegt niet zomaar behang of wandbekleding, maar stijlvolle, gesofistikeerde en high-end muurbekleding. Arte zoekt voortdurend naar esthetiek, innovatieve productiemethoden en eersteklas, verrassende materialen, zonder daarbij de trends uit het oog te verliezen. Het is wereldwijd gekend voor haar verfijnde ontwerpen die schitteren in zowel klassieke interieurs, als in grootse architectonische bouwwerken, van residentieel tot projectinrichtingen. Met haar doordachte dessins maakt Arte al sinds haar oprichting in 1981 wonen mooier.

Ieder jaar schitteren de nieuwste collecties in meer dan 80 landen overal ter wereld. De dessins moeten niet alleen vernieuwend en trendbepalend zijn, maar ook van superieure kwaliteit. Ongeveer de helft van de producten wordt intern vervaardigd met behulp van milieuvriendelijke procedés. De productie van een kleiner aantal muurbekledingen wordt toevertrouwd aan externe partners die dezelfde kwaliteits- en duurzaamheidsnormen hanteren. Arte mag zichzelf om die reden trots een CO2-neutrale onderneming noemen. Maatschappelijk verantwoord ondernemen behoort dan ook tot een van haar uitgangspunten en dit label is het bewijs dat Arte zich oprecht inzet voor het klimaat.

Avatar foto

Uw vakman