Ixina presenteert de nieuwste keukentrends

Ixina presenteert de nieuwste keukentrends

Keukenspecialist ixina presenteert de nieuwste keukentrends

Benieuwd welke keukentrends er op komst zijn die binnenkort je hele huis vullen met vernieuwende geuren? Met keukenexpert ixina kijk je in de potten en zie je welke nieuwe keukentrends dit jaar op de rode loper verschijnen. Plaatsbesparend, kleurrijk, doorlopend doorheen het huis of luxueus retro, op het trendmenu staat iets voor elke goesting. Hier is een blik op enkele van de nieuwste trends in keukens van vandaag:

Compacte keukens met slimme opberg- en plaatsingsoplossingen

Wie het kleine niet eert… is niet helemaal mee met de tijd. Want kleiner wonen is de toekomst, of het nu uit overtuiging of financiële overweging is. Kleiner wonen triggert een inventiviteit die steeds verder en dieper gaat. Zeker in de keuken, waar naast het arsenaal dagelijkse voorwerpen ook nog die sapcentrifuge en broodmachine een plaats moeten vinden, moet elk plekje benut kunnen worden. Compacte keukens met slimme opberg- en plaatsingsoplossingen komen dan ook steeds overtuigender aangedenderd.

Zo bewust stilstaan bij de lay-out van de keuken, doet ook nadenken over de duurzaamheid en voetafdruk ervan. We willen steeds meer in connectie staan met onze omgeving en met respect omgaan met de natuur om ons heen. ixina stelt het groene hart van haar klanten gerust door in partnerschap met de ngo Kiem Des Levens voor elke verkochte keuken 18 bomen op Madagaskar te planten, het equivalent van de CO2-uitstoot voor productie, levering en plaatsing van een gemiddelde keuken.

ixina keukens BAHIA Model VELVET in fjord blauw – richtprijs 11.399 € op 14/05/2022 (inclusief elektrotoestellen en sanitair). Hierboven: model BAHIA in cappuccino – richtprijs 6.159 € (inclusief elektrotoestellen en sanitair).

Een rode draad in huis en de keuken

Als de armen van een octopus laten we één kamer doorlopen naar alle hoeken van onze woning en zo de sfeer van ons volledige huis bepalen. We willen een verhaal vertellen met ons interieur, het zegt wie we zijn en dit mag in elke ruimte voelbaar zijn. Een consistente stijltaal doorheen alle kamers is dan ook het logische gevolg. Zo krijgen o.a. dressoirs en tv-meubels dezelfde houtsoort toegewezen als de keukenkasten en spelen we met gouden accenten, die matchen met de messing handvaten uit de keuken, doorheen ons volledige interieur.

ixina keukensModel CLARA BETON in zand – richtprijs 6.739 € op 14/05/2022 (inclusief elektrotoestellen en sanitair)

Colour galore!

Eenheidsworst was nooit echt ons favoriete gerecht. We kruiden liever af met karakter en kleur. En neem dit gerust letterlijk. Want hoewel de zachte Instagram-esthetiek nog steeds erg populair is, komen meer eigenzinnige paletten af met sterke combinaties en sprekende kleuren. Zeker in een levendige ruimte als de keuken, die heel vaak het kloppende hart is van de woning, zijn opgewekte toetsen en grote kleurenvlakken op hun plaats. De uitvoeringen fjord blauw en roseau van de ixina-keukens Velvet en Delia, zijn het perfecte voorbeeld van hoe je wat meer kleurengeweld in je woning kan brengen.

IXINA-DELIA_I_boheme_mat_vert_ambiance_rose.120715 Model DELIA in roseau – richtprijs 5.156 € op 14/05/2022 (inclusief elektrotoestellen en sanitair).

Harde bolster, blanke pit, een keuken in notelaar

Notelaar krijgt opnieuw het podium dat het verdient. De warmbruine tint geeft meubelen een extra aaibaarheidsfactor en voegt een toets verfijnd vintage toe aan een interieur. De neutrale houten look van het materiaal laat toe om overal in huis te experimenteren met notelaar. Blijf dus zeker niet hangen in de woonkamer, maar trek er gerust de keuken mee in. Een andere manier om de luxueuze retro feel in je keuken te brengen is het combineren van zwarte of donkerblauwe fronten met messing elementen zoals handvaten, accessoires of een stralend lichteffect met gouden gloed.

Ixina_CLARA_4.163740 Model CLARA in notelaar – richtprijs 23.239 € op 14/05/2022 (inclusief elektrotoestellen en sanitair).

De ixina projectiekeuken

Met zo’n 50 jaar ervaring op de teller weet ixina het antwoord op heel wat prangende vragen en twijfels die in de hoofden van hun consumenten spelen. Een opmerking die ze regelmatig kregen was dat de klant het moeilijk vond om te kiezen tussen de juiste combinatie van front en handgreep zonder de exact gekozen combinatie in het echt te zien. Om hier antwoord op te bieden, ontwikkelde ixina de projectiekeuken waarmee je in een oogopslag ziet hoe een funky kleurtje, retro walnoothout, een messing handgreep of juist geen handgreep er uitziet in jouw potentiële keuken. Zo krijg je de juiste indruk bij elke mogelijkheid en wordt er een weloverwogen keuze gemaakt.

De ixina projectiekeuken De ixina projectiekeuken

Over ixina

ixina, Belgische marktleider van uitgeruste keukens, telt meer dan 50 winkels in België en Luxemburg. Het bedrijf heeft als missie om samen met de klant zijn/haar wildste keukendromen waar te maken. Om dit te verwezenlijken doen ze beroep op gediplomeerde interieurontwerpers en ambachtelijke keukenplaatsers. Het winkelaanbod reikt van keukenmeubels en -fronten tot keukenaccessoires en -decoratie. In 2021 vierde de keukenspecialist haar vijftigste verjaardag en werd de retailer verkozen tot beste winkelketen van België in de categorie keukens en badkamers.

Foto’s ixina

Avatar foto

Uw vakman