Hoe een slaapkamer inrichten ?

Hoe een slaapkamer inrichten ?

Hoe een slaapkamer inrichten – 6 aandachtspunten voor een gezellige slaapkamer.

De slaapkamer inrichten op een correcte manier is nodig voor de gemoedstoestand van de bewoner, want de slaapkamer is de belangrijkste ruimte in huis. Dit komt omdat we er veel tijd in doorbrengen, we slapen ongeveer een derde van ons leven. Vaak kijken we in de slaapkamer films, communiceren we met een geliefde en genieten we van de zondagochtend met familie. Bovendien brengen we ’s avonds lange uren door met het lezen van boeken, denkend en pratend. Dit zijn echt kostbare momenten die het waard zijn om in een aangename omgeving te leven. Dus ook de slaapkamer inrichten moet met veel zorg en vakkundig gebeuren. Lees deze moderne slaapkamer ideeën en nuttige interieurtips in onze zelfbouwkrant.

6 tips om je slaapkamer in te richten - Hoe een slaapkamer inrichten6 tips om je slaapkamer in te richten

Zoals u weet, is een goede ontwerper in de eerste plaats een goede psycholoog. Alleen kennis van de menselijke psychologie helpt echte professionals om een ​​werkelijk magische sfeer en een individueel interieur te creëren dat past bij het karakter en de gemoedstoestand van de bewoner. Volgens sommige interieur experts is er een direct verband tussen familierelaties en interieurinrichting. Indien je zelf geen expert bent in het inrichten van een slaapkamer, vraag dan raad aan een interieur expert. Overleg samen wat kan en niet kan. Bespreek welke kleuren je best met elkaar kunt combineren. Een kleurstudie is van groot belang om een harmonieuze slaapkamer te bekomen.

Welke kleur van verf voor de slaapkamer kiezen?

Een slaapkamer inrichten is niet alleen het bed plaatsen, de basis van het interieur zullen de kleuren mee bepalen. Wat is de beste kleur voor de slaapkamer? In een kamer waar we de geest in evenwicht willen brengen voordat we naar bed gaan, zullen ontspannende kleuren er goed uitzien. Kamers ontworpen in blauwe tinten in combinatie met beige en natuurlijk hout zijn zeer modieus, evenals flessengroene ontwerpen, die kunnen worden gediversifieerd met rustige grijstinten, tinten bruin of lichtgroen. Tinten paars en roze zijn ook goede keuzes voor de slaapkamer, die een ontspannend effect hebben, maar het is het beste om een ​​of twee muren met dergelijke verf te bedekken. Interieurontwerpers decoreren ook graag slaapkamers in meerdere grijstinten, een keuze waarmee u accessoires en decoratieve details effectief kunt weergeven.

Een aangepast kleurenpalet voor kleine slaapkamers

Hoe een slaapkamer inrichten - Een aangepast kleurenpalet voor kleine slaapkamersDonkere kleuren in een grote slaapkamer inrichten zien er geweldig uit. Helaas kunnen bewoners van appartementsgebouwen zich zelden een grote slaapkamer veroorloven. In dit geval staan ​​ze voor een dilemma: welke kleur kiezen ze voor een kleine slaapkamer? Je kunt ook kiezen voor donkere kleuren, maar dan in een verdunde versie. Het is het beste om één muur met dergelijke verf te bedekken en voor de rest lichtgrijs, crème, lichtgeel of wit te kiezen.

Veel mensen vragen zich af hoe ze de muur in de slaapkamer decoreren? De slaapkamer inrichten zal altijd een persoonlijke keuze zijn. De keuze is altijd individueel. Men houdt van heldere posters met uitzicht op New York of Parijs. Een ander geeft de voorkeur aan lichte en sierlijke aquarellen, de derde kiest voor fotobehang. Een van de originele manieren om een ​​lege muur in de slaapkamer te versieren, zijn lege frames van verschillende groottes en texturen.

Mooi textiel zal ook helpen om de slaapkamer prachtig in te richten. Zachte plaids van imitatiebont of geborduurde kussens, zijden of pluche spreien geven deze kamer een bijzondere chic en gezelligheid. Als je van groen houdt, zullen sierplanten helpen om de vensterbank in de slaapkamer te versieren.

Vloeren voor slaapkamers

Vloeren voor slaapkamers - een slaapkamer inrichtenWaar moet je op letten bij de vloer in de slaapkamer? Het is belangrijk dat de vloer warm en aangenaam aanvoelt, zodat u er blootsvoets op kunt lopen. In principe zijn zowel tapijten van hoge kwaliteit als tapijten van echt wol goed geschikt. Maar helaas stapelen ze stof en mijten op, wat uiteindelijk een negatieve invloed heeft op een gezonde slaap. Een goed alternatief voor tapijt zijn houten vloeren, die lekker ruiken en een goede thermische isolatie bieden. U kunt kiezen tussen stuk parket of parketplank. Dankzij een enorme keuze aan texturen, houtsoorten van de toplaag en tinten, kun je de slaapkamer in elke stijl en voor elke smaak inrichten.

Plaats van bed en ander meubilair in de slaapkamer

De locatie van het meubilair is ook erg belangrijk. Hoe een slaapkamer in te richten om je er prettig in te voelen? Wat is de beste manier om een ​​bed in de slaapkamer te plaatsen? Het moet natuurlijk in het midden van de kamer zijn. Het is goed als er aan beide zijden vrije doorgangen naar het bed zijn. Pas daarna kunt u andere meubels plannen. Het is belangrijk dat er niet te veel meubels in de kamer staan. Het interieur moet minimalistisch en harmonieus zijn. Beperk je in kleine slaapkamers tot kleine wandplanken die dienst doen als nachtkastjes en lampen.

Comfortabele matras

Zonder een goed bed is een slaapkamer geen slaapkamer. Dit is de plek waar je kracht moet winnen, zoveel mogelijk moet ontspannen en je energie alleen met positieve sensaties moet aanvullen. Veren in de rug of pijn in de nek zullen deze sensaties niet geven. Zorg bij de keuze van een bed voor voldoende comfort en bewegingsvrijheid. De juiste lengte voor je bed is 20 cm langer dan je lengte. De juiste breedte van het bed is afhankelijk van uw lichaamsbouw en schouderbreedte. Hoe breder je bent, hoe breder je matras moet zijn.

Maak van je slaapkamer geen werkkamer

Ook al werk je vanuit huis, dit betekent niet dat de slaapkamer een werkkamer wordt. Probeer alles wat met werk en kantoor te maken heeft zo ver mogelijk uit de slaapkamer te verwijderen. Het doodt gewoon de ruimte, en nog meer de emoties die in de slaapkamer zouden moeten zijn.

De verlichting in de slaapkamer

De verlichting in de slaapkamer - Hoe een slaapkamer inrichtenDe slaapkamer moet verlicht worden op een manier die bij jou past. In de regel is het handigste verlichtingsschema voor een slaapkamer een centraal lichtpunt en leespunten. Vergeet romantiek niet, plaats dimmers die de helderheid aanpassen, misschien moet je op de achtergrondverlichting rond de omtrek letten. Een lichtstudie voor de slaapkamer kan samen gebeuren met de lichtstudie van andere leefruimten in de woning. Op die manier blijven de kosten beperkt en heb je een totaal idee van de installatieprijs.

Slaapkamer inrichten 3d

Je slaapkamer inrichten online is perfect mogelijk. Om het kiezen van de juiste vloer, verf of muurtextiel voor slaapkamers te vergemakkelijken is het mogelijk je slaapkamer in een 2- of 3D-ontwerp virtueel te bekijken op het computerscherm.

Denk eraan dat de slaapkamer het hart van je huis is.

Hoe een slaapkamer inrichten - 6 aandachtspunten voor een gezellige slaapkamer

Hoe een slaapkamer inrichten - 6 aandachtspunten voor een gezellige slaapkamer

Hoe een slaapkamer inrichten - 6 aandachtspunten voor een gezellige slaapkamer

Hoe een slaapkamer inrichten - 6 aandachtspunten voor een gezellige slaapkamer

Hoe een slaapkamer inrichten - 6 aandachtspunten voor een gezellige slaapkamer

Avatar foto

Uw vakman