Hoe een pergola bouwen ?

Hoe een pergola bouwen ?

Waarom een pergola bouwen?

Wilt u in de tuin een oase van rust creëren, dan is een pergola de ideale oplossing. Een pergola biedt schaduw en beschutting tegen regen en wind. Bovendien kan een pergola worden versierd met bloemen, planten en wijnstokken om het gebied een persoonlijke uitstraling te geven. Het kan ook worden omgebouwd tot een buitenkeuken of zithoek. Sommige van deze overkappingen kunnen gebruikt worden uitgerust met zonnepanelen.

Wat is het verschil tussen een prieeltje of een pergola ?

Wat is het verschil tussen een prieeltje of een pergolaSoms krijgen we de vraag “wat is het verschil tussen een pergola en een prieeltje”. Een prieeltje is een overkapping met een houten, pannen, leien of metalen dak, terwijl een pergola een canvas dak heeft. Daarnaast is het mogelijk om een ​​pergola aan de muren van het huis te bouwen. Priëlen zijn altijd onafhankelijk. Een ander verschil is de typische vorm van een prieeltje. Meestal gaat het om een ​​ronde of vierkante constructie met een vast dak. Dikwijls worden de zijkanten van het prieeltje volledig of deels dicht gemaakt.

Zelf een pergola bouwen hoeft niet moeilijk te zijn.

Ga je de pergola zelf bouwen, dan heb je de keuze uit twee opties. U kunt de pergola zelf van begin tot eind bouwen, of u kunt kant-en-klare bouwpakketten gebruiken , die u of experts ter plaatse volgens de instructies monteren. Deze zelfbouwpakketten bevatten alle materialen, en de nodige bouwplannen die een doe-het-zelver nodig heeft om deze rustplaats zelf te plaatsen.

Een overkapping op maat

Het laten bouwen van een overkapping op maat kan een behoorlijke investering zijn. Het is echter ook een investering die de waarde van uw huis kan verhogen, uw leefruimte kan vergroten en uw buitenruimte kan verbeteren. Als u van plan bent om een overkapping te laten bouwen, dan zijn er verschillende factoren om rekening mee te houden. Eén daarvan is de keuze tussen het kiezen voor een bedrijf dat alleen de overkapping levert of voor een bedrijf dat alle onderdelen levert.

Als u besluit om met een bedrijf in zee te gaan dat alle onderdelen levert, dan kunt u geld besparen op het gehele project. Dit komt doordat de materiaal- en installatiekosten verlaagd worden. Bovendien hoeft u zich dan geen zorgen te maken over alle kleine details, omdat het bedrijf alles voor u regelt. Zo kunt u ervoor kiezen om de overkapping door hetzelfde bedrijf te laten ontwerpen, produceren en installeren. Hierdoor kunt u er zeker van zijn dat alles perfect op elkaar aansluit en dat u de beste kwaliteit krijgt voor uw investering.

Een ander voordeel van het werken met een bedrijf dat alle onderdelen levert, is dat u meer controle hebt over het gehele project. U kunt bijvoorbeeld ervoor kiezen om bepaalde materialen of ontwerpen te gebruiken, waardoor u uw eigen persoonlijke touch kunt toevoegen aan de overkapping. Dit kan ook helpen bij het verhogen van de waarde van uw huis en het verbeteren van uw leefruimte.

Kortom, als u van plan bent om een overkapping op maat te laten bouwen, dan is het zeker de moeite waard om te overwegen om met een bedrijf in zee te gaan dat alle onderdelen levert. Dit kan u geld besparen, meer controle geven over het project en helpen bij het creëren van uw droomoverkapping.

Wat moet er worden verduidelijkt voordat je de pergola gaat bouwen?

pergola hout luifelLigging van de pergola – Kies een rustige plek met mooi uitzicht en veel privacy, ideaal in de luwte. Voordeel is de overkapping, zodat je niet wordt blootgesteld aan direct zonlicht.

Afmetingen en constructie van de pergola – Voor een gezin van vier personen is de optimale grootte van de pergola ongeveer 4 × 5 meter met een hoogte van 2,5 a 2,7 meter. We raden u aan een gedetailleerd plan te tekenen dat u zult volgen.

Materiaal keuze

De keuze is meestal hout, aluminium of metaal. Houten pergola’s zijn geschikt voor traditionele en oudere huizen, voor moderne nieuwbouw woningen raden we een elegante aluminium pergola aan. Pergola aluminium is hoogwaardig aluminium-pergola met een stevige coating waar geen onderhoud komt bij kijken. Hoogstens een jaarlijkse poetsbeurt is aan te raden.

Pergola hout

Het meest logische en naar verwachting populaire materiaal voor het bouwen van een pergola is natuurlijk hout. Dit is niet verwonderlijk. Dergelijke gebouwen zijn mooi en praktisch. Een houten luifel past in elk landschap en kan in elke stijl worden ingericht. Het enige om te onthouden bij het bouwen van een houten pergola is dat hout een gevoelig materiaal is. Pergola hout vraagt meer onderhoud en zal nu en dan gebeitst of geverfd moeten worden. Sparren, dennen en eiken zijn geweldige keuzes voor de bouw van een houten pergola.

Metaal constructies

Metalen pergola’s zien er stijlvol en modern uit, vooral met elementen van artistiek smeedwerk. Een groot pluspunt is dat zo’n gebouw echt duurzaam en praktisch is. Maar er is een minpuntje – je hebt een volwaardige basis nodig om een ​​​​zware metalen structuur vast te houden.

Aluminium constructies

pergola aluminium constructiesAls je zowel lichtheid als metaal wilt, kies dan voor aluminium constructies. Kant-en-klare zwenklamellen zijn handig te verstellen, draaien in de goede richting als de zon van richting verandert. Maar deze optie dient meestal als een eenvoudige overkapping en is helemaal niet beplant met planten.

Plastiek

Niet de meest stabiele en praktische optie, maar in sommige gevallen helpt het goed. Kunststof pergola’s zijn lichtgewicht en goedkoop in vergelijking met andere opties. Ze kunnen op elk moment eenvoudig worden gemonteerd en gedemonteerd.

De nodige vergunningen.

Voordat je aan de bouw van een pergola begint is het aan te raden je even te informeren of er bepaalde regels gelden voor het bouwen van een pergola. Alles hangt af van de afmetingen en waar je de pergola plaatsen gaat. Ook de afstand dat je moet respecteren tussen het bouwwerk en de buurman kan je bij de stadsdiensten of gemeente achterhalen. Zo kan het zijn dat je geen vergunning moet aanvragen, maar wel een schriftelijke melding moet indienen vanaf een bepaald volume.

Soorten pergola’s om je tuin te verfraaien

Soorten pergola's om je tuin te verfraaienEr zijn heel veel verschillende vormen en soorten pergola’s die van je tuin een paradijs kunnen maken. Dit soort kan een uitstekende aanvulling zijn op uw tuin. Het is een structuur die is opgebouwd uit palen, balken en spanten. Deze constructies worden vaak gebruikt als tuinbogen of om een overdekte ruimte voor buitenleven te creëren. Er zijn veel soorten pergola’s waaruit u kunt kiezen voor uw tuin. Sommige zijn vrijstaand en andere zijn aan het huis of een andere structuur bevestigd. Ook kunt u kiezen uit verschillende materialen zoals hout, metaal of plastiek. Ook tuinvogels zijn gek op deze prachtige bouwwerken. Deze onderstaande lijst zal nooit compleet zijn, toch laten we je mee genieten van de mooiste foto’s.

Boog structuur

Gebogen structuren worden voornamelijk voor schoonheid geïnstalleerd, waarbij gekrulde bloemen eroverheen groeien. De gebogen structuren voor klimplanten bestaan uit rechtopstaande latten of palen die meestal dwarsbalken ondersteunen met een sterk, open latwerk erop. Vervolgens is dit een geweldige plek om overdag te ontspannen. Cottage tuinpergola’s voor klimplanten hebben meer permanente architectonische kenmerken, in tegenstelling tot de groene tunnels van de late middeleeuwen en vroege renaissance.

pergola hout bedekt met klimplanten
Een klimpergola is een tuinconstructie die voor verschillende doeleinden kan worden gebruikt. Het is samengesteld uit rechtopstaande latten of palen die meestal dwarsbalken ondersteunen met een sterk, open latwerk erop. De pergola kan worden gebruikt als schaduw, om privacy te bieden en om een aantrekkelijk middelpunt te creëren.

Kies de juiste optie voor uw landschap of combineer gerust verschillende ontwerpen.
Kies de juiste optie voor uw landschap of combineer gerust verschillende ontwerpen.

Buitenrecreatie met kebab of barbecues is geliefd bij velen en natuurlijk heb je voor hun bereiding een barbecue en een barbecue-oven nodig en overkapping
Buitenrecreatie met barbecues is geliefd bij velen en natuurlijk heb je voor hun bereiding een barbecue met overkapping nodig.

Pergola hout
Overkapping afgewerkt met gevlochten takken die dienst doen als windscherm.

overkapping met bogen
Prachtige grote overkapping in boogvorm is ook een pergola. Deze overdekte structuur biedt schaduw en beschutting over een gebied dat wordt gebruikt om buiten te zitten. Het woord kan ook verwijzen naar een veranda of patio die wordt overschaduwd door een dak en vaak kolommen, bogen of soortgelijke architecturale elementen heeft.

Avatar foto

Uw vakman