Ontdek deze 3 populaire wellness items

Ontdek deze 3 populaire wellness items

Een waaier aan populaire wellness items

De gezondheids- en welzijnsmarkt is booming in België. Geschat wordt dat deze trend niet snel zal stoppen. Daar zijn veel redenen voor, maar een van de belangrijkste is dat mensen op zoek zijn naar manieren om hun welzijn thuis te verbeteren. Een gezonde levensstijl wordt voor steeds meer mensen een prioriteit. Een manier om dit te doen is door thuis een sauna of een hamam te installeren. Dit zijn twee soorten stoombaden die al eeuwenlang populair zijn in de Scandinavische landen. Ze bieden allebei verschillende voordelen: terwijl sauna’s zich richten op het bieden van ontspanning, bieden hamams meer fysieke voordelen, zoals ontgifting en gewichtsverlies.

Gervi de Belgische wellness specialist

Gervi de Belgische wellness specialist noteerde een gigantische groei in 2020 en kon ook in 2021 rekenen op een groei van 10%. Deze groei bestaat uit de traditionelere sauna’s, hamams, jacuzzi’s, infraroodcabines, maar ook steeds meer gymtoestellen. Grote motor van dit alles is uiteraard de pandemie die ons meer bij ons mentale en lichamelijke welzijn deed stilstaan en daarnaast ook het belang van een fijne thuis onderstreepte. En wat fijner dan wegbubbelen in je eigen tuin?

Het belang van lichamelijk welzijn

Het is belangrijk om je bewust te zijn van het fysieke welzijn, omdat dit een directe invloed heeft op je mentale gezondheid. Lichamelijke activiteiten kunnen helpen de stress- en angstniveaus te verminderen, wat op zijn beurt helpt bij het stemmingsbeheer en de slaapkwaliteit.

Een plek waar we kunnen ontspannen en relaxen

Een plek waar we kunnen ontspannen en relaxen is nodig voor het goed functioneren van de geest en het lichaam. Wat is ook de reden waarom we wellness nodig hebben.

Sauna staat in de top 10 van wellness

Diepe ontspanning van lichaam en geest is een geweldige manier om stress te voorkomen. De sauna is een geweldig hulpmiddel. Een sauna is een afgesloten ruimte die verwarmd wordt met droge warmte. Het is ontstaan in Finland, waar het werd gebruikt als een vorm van therapie voor mensen met reumatische aandoeningen of andere aandoeningen. De warmte helpt de spieren te ontspannen en zorgt ervoor dat het lichaam gifstoffen kan afvoeren.

Ontdek deze 3 populaire wellness items fusion spa
Endless Pools bij Gervi, prijs vanaf 39.950 BTW inclusief / Hierboven: Treesse Fusion spa bij Gervi, prijs vanaf €16.570 BTW inclusief. (Prijzen 14/05/2022)

Hamams

Een hamam is een oud type Turks bad dat zijn oorsprong vindt in het Midden-Oosten en Noord-Afrika. Het bestaat uit twee kamers; een warme kamer (tepidarium) en een warme kamer ( dampbad). De twee kamers zijn gescheiden door een ondoorzichtig gordijn waardoor de bader van privacy kan genieten. Daarnaast wordt de hete lucht uit het tepidarium in het sudatorium gebracht en vervolgens verdampt door een warmtebron. Een hamam onderscheidt zich van een gewoon badhuis doordat het wordt gebruikt voor reinigingsrituelen die verder gaan dan die van een typisch bad. De hamam heeft meestal een koepel of bedekking waardoor de stoom kan opstijgen.

Ontdek deze 3 populaire wellness items BeFunky
KLAFS Talo buitensauna bij Gervi, prijs op aanvraag (maatwerk).

Infraroodcabine

Infraroodcabines hebben een aantal voordelen waardoor ze voor veel huiseigenaren een aantrekkelijke keuze zijn. Om te beginnen gebruiken ze minder water en elektriciteit dan traditionele jacuzzi’s. Dit is vooral belangrijk voor huishoudens met beperkte middelen of mensen die bewust willen zijn van hun ecologische voetafdruk. Bovendien zijn infraroodcabines geweldig voor mensen met een gevoelige huid of mensen die allergisch zijn voor chloor of andere chemicaliën die in typische bubbelbaden worden aangetroffen.

Vooral lekker ontspannen met wellness

De Belg laat de baksteen in de maag stilletjes bubbelen en stomen. Zo merkt Marjolein Nijs van Gervi dat mensen steeds meer op zoek gaan naar informatie over het incorporeren en installeren van een home wellness in hun huis nog voor de eerste steen is gelegd. “Binnen worden de nodige voorzieningen aangelegd en ook buiten worden al de nodige voorbereidingen (zoals ondergrond, stroom, wateraanvoer en -afvoer, etc.) getroffen voor een toekomstige zwemspa of sauna”, vertelt ze. “We proberen geïnteresseerden – die trouwens van alle leeftijden zijn – zo goed mogelijk te begeleiden in dit proces. We vragen hen bijvoorbeeld heel goed stil te staan bij de vraag waarom ze een home wellness willen.

Vroeger werd meer gekozen om een verloren hoekje in huis of de tuin op te vullen en achteraf bedacht men wat ermee te doen. Het rendeert natuurlijk veel meer om die gedachtegang om te keren.”

Over Gervi

Gervi is de Belgische wellness-specialist bij uitstek. Wie thuis zorgeloos wil genieten van een deugddoende spa of sauna is bij hen aan het juiste adres. In 1985 opende Gervi de deuren in Maasmechelen en introduceerde de eerste HotSpring Spa / wellness spa op de Belgische markt. Een bad in de tuin was toen nog heel nieuw en daarom gaf Gervi het goeie voorbeeld door in haar eigen tuin baden te installeren en klanten zo de mogelijkheid te bieden de spa’s te ontdekken en te testen. In 1998 werd het bedrijf overgenomen door de huidige zaakvoerder, Dhr. Rony Nijs. Gervi biedt met merken zoals KLAFS een exclusief wellness-aanbod dat de laatste jaren geleidelijk aan werd uitgebreid naar fitness (Technogym), infraroodcabines (Infraworld), swimspa’s (Endless Pools), tuinmeubilair (DEDON) en bbq’s. Een team van 50 medewerkers, verspreid over 6 winkels in Vlaanderen, staat garant voor het ultieme advies over thuis-wellnesses. In het voorjaar van 2019 opende de groep met Gervi Outdoor een zevende filiaal. Dit is de eerste Gervi-toonzaal waar de focus niet op wellness maar op outdoor living ligt. Je vindt er een uitgebreid gamma exclusief tuinmeubilair, bbq’s, parasols, overkappingen en meer.

Avatar foto

Uw vakman