Voor en nadelen van marmer tegels

Voor en nadelen van marmer tegels

Marmer tegels accentueren elk decor

Marmer tegels hebben een breed scala aan kleuren, waardoor ze de perfecte keuze zijn om elk type decor te accentueren. Naast de vele tinten die er zijn, zijn er ook verschillende soorten marmer die verschillen in textuur. Deze diversiteit stelt u in staat om verschillende patronen en mozaïeken aan te vullen en te creëren. Marmer geeft de kamer een bijzondere pracht en straalt klasse uit. Het is niet alleen stijlvol, maar ook praktisch. Marmer is een zeer duurzaam materiaal en kan overal in huis worden gebruikt. Marmer in de keuken-, living- of badkamer tegels voegt nog meer charme toe. Dergelijke elementen worden vaak op bestelling gemaakt, maar er zijn ook kant-en-klare opties. Met dit patroon geef je de ruimte een bijzondere exclusiviteit en helderheid.

Kunstig werken met marmer tegels en panelen

Voor en nadelen van marmer tegelsDe marmeren panelen worden meestal in het midden van de kamer geplaatst, maar kunnen ook op sommige brandpunten of rond de omtrek worden gebruikt. Bij de vervaardiging van dergelijke tekeningen is meer dan één meester betrokken. Allereerst is dit een meester die werkt aan marmerverwerking en een kunstenaar.

Tekeningen op marmer tegels kunnen heel divers zijn van klassiek tot kinderlijk. Aangezien marmer een natuursteen is, kunnen de platen verschillende tinten hebben, maar de kunstenaar houdt hier rekening mee, zodat het paneel altijd één kleur heeft.

Accentueer met marmeren stroken

Marmeren stroken worden gesneden uit marmer tegels en kunnen dienen als een andere decoratie van het huis. De marmeren strook ziet eruit als een platte rand. Het wordt zowel op de vloer als op de muren gebruikt. Een marmeren rand zal altijd de originaliteit van uw interieur benadrukken en het een adellijke uitstraling geven.

Sommige ontwerpers combineren verschillende materialen in hun projecten. Marmer tegels wordt bijvoorbeeld gebruikt op een parketvloer, waarbij natuurlijk rekening wordt gehouden met alle niveaus en tinten. Ook het gebruik van keramische tegels en marmeren randen wordt steeds populairder. Dergelijke combinaties brengen het interieur naar een nieuw niveau en voegen er waarde aan toe.

Voordelen van marmer tegels

Voordelen van marmer tegelsUiterlijk: Marmer tegels hebben een mooie uitstraling. De decoratieve kenmerken van marmer tegels sieren het interieur en geven een ander gevoel van ruimte. Marmer is verkrijgbaar in een grote verscheidenheid aan kleuren en tinten. U kunt verschillende kleuren en texturen mengen en een ongebruikelijk kleurenschema en ontwerp voor de vloer bedenken. Enkele van de meest populaire marmersoorten in vloertegels zijn:
Glans: marmer is eeuwenlang een kostbare steen geweest voor kunstenaars en architecten, omdat het een natuurlijk glanzende steen is. De beelden en bekledingen zijn gemaakt van marmer vanwege de gloed van de steen die wordt uitgestoten bij blootstelling aan zonlicht. Zelfs vandaag de dag is de uitstraling van marmer ongeëvenaard. Marmeren tegels zijn bestand tegen hoge doses vernis, terwijl andere natuursteentegels kunnen verslechteren. Je kunt zoveel vernis toevoegen als je wilt en de afwerking zal stralen met glamoureuze elegantie. Het glinsterende en zijdeachtige effect van marmeren vloeren zorgt ervoor dat ze zelfs in lege gangen opvallen.

Onderscheidend en uniek: omdat marmer een natuursteen is, is elke tegel anders, waardoor elke tegel een uniek stuk is met een duidelijk aderpatroon. De onderscheidende kenmerken van marmer zijn subtieler in eenkleurige tegels in vergelijking met meerkleurige marmer tegels. Wanneer marmer wordt gewonnen, wordt het in de vorm van enorme blokken of platen aan fabrieken geleverd. De tegels die uit dezelfde plaat komen, lijken qua uiterlijk op elkaar en vormen een symfonie van kleuren op de vloer waarop ze liggen. Het is daarom aan te raden om altijd een extra doos marmeren tegels aan te schaffen. Dit vergemakkelijkt het vervangingsproces als de tegel tijdens de installatie beschadigd, gebarsten of gebroken is. In het geval dat sommige tegels na verloop van tijd vuil worden of verslechteren, kunnen deze vervangende tegels u de kosten besparen van het renoveren van een hele vloer.

Milieuvriendelijk: Natuursteen zoals marmer vereist geen chemische behandeling en is milieuvriendelijk in vergelijking met synthetische vloermaterialen die schadelijke gassen en giftige emissies afgeven. Marmeren vloeren brengen ook de schoonheid van de natuur naar de muren van uw huis. De schoonheid van marmeren vloertegels brengt de energie van Moeder Natuur over, die een kalmerend maar krachtig effect heeft op de menselijke geest.

marmer tegels zijn milieuvriendelijkDichtheid: Marmer is een steen met een hoge dichtheid, waardoor het een geschikte keuze is voor vloeren in gebieden met veel verkeer of constant gebruik.

Marmer tegels te koop: Tweedehands marmer tegels afkomstig uit oude herenhuizen blijven hun waarde behouden. De meest gebruikte tegels zijn marmer tegels 60×160 of marmer tegels 120×120.

Nadelen van marmer tegels

Marmer tegels kunnen gemakkelijk bekrast worden: Marmeren tegels raken gemakkelijk beschadigd als ze niet goed worden onderhouden. Krassen en spanen kunnen het oppervlak ernstig beschadigen. Deze beschadigingen zijn beter zichtbaar als er gepoetst wordt. De enige remedie voor deze schade is het proces van slijpen en polijsten.

Zachtheid: Marmer is een relatief zachte steen. Zelfs de ogenschijnlijk solide kristallijne structuur kan na een tijdje beschadigd raken, dus het is essentieel dat marmeren tegels onmiddellijk na installatie worden behandeld met beschermende impregnaties, omdat dergelijke producten niet alleen helpen om schade door zwaar meubilair of voetverkeer te minimaliseren, maar ook helpen om een ​​gepolijste afwerking te behouden marmeren vloer prachtige uitstraling.

Nadelen van marmer tegels - marmer tegels te koopKleurneiging: marmer is een rots van carbonaatmineralen, die van nature basisch zijn. Door deze samenstelling reageren ze heftig bij contact met zure stoffen. Deze reacties leiden tot corrosie van de tegels met verkleuring. Gemorste wijn, koffie, sinaasappelsap of zelfs ketchup moeten onmiddellijk worden opgeruimd om schade te voorkomen. Vermijd bij het kiezen van reinigingsmiddelen die met een hoge pH-waarde, omdat deze producten zuren bevatten en tegels kunnen aantasten. Gebruik voor de wekelijkse reiniging van marmeren vloeren altijd zuurvrije reinigingsmiddelen. Voor de dagelijkse reiniging moeten schone en droge moppen worden gebruikt.

Conserverende behandeling: Natuurstenen hebben poriën en holtes die door water en andere vloeistoffen kunnen worden gepenetreerd als ze niet verstopt zijn. Dergelijke impregnatie beschermen het oppervlak van de marmeren tegel en helpen de oorspronkelijke kleur te behouden. Voor het beste resultaat dienen marmeren vloertegels jaarlijks behandeld te worden.

Slipgevaar: Marmeren vloeren zijn erg glad als ze worden gepolijst en kunnen ernstig letsel veroorzaken. Op het harde oppervlak van dergelijke vloeren kun je zelfs breuken krijgen als je niet voorzichtig bent. Marmer mag niet worden geïnstalleerd in de buurt van een zwembad of andere gebieden die normaal gesproken nat zijn om uitglijden te voorkomen.

Breekbaarheid: De kristallijne structuur van marmer kan het kwetsbaar maken voor breuk, dus speciale aandacht moet worden besteed aan het transporteren en installeren van de steen. Het plaatsen van tegels op oneffen oppervlakken kan blijvende schade veroorzaken, dus installateurs moeten zeer voorzichtig zijn bij het hanteren ervan.

Marmer tegels prijs:

Hoewel marmer de beste keuze is voor natuurstenen vloeren en het meest populair is bij huiseigenaren, zijn ze ook vrij duur. De kosten, evenals de kosten van installatie en onderhoud, zijn hoger dan enig ander materiaal dat in de bouwsector wordt gebruikt.

Als je meer klasse aan je huis wilt toevoegen, kies dan gerust voor marmeren accenten, ze zullen altijd relevant zijn en de aandacht van je gasten trekken.

Marmer tegels hebben een mooie uitstraling

Avatar foto

Uw vakman