Waarom een eigen sauna in de tuin

Waarom een eigen sauna in de tuin

Hete groetjes uit de sauna: 3 voordelen van zomers zweten

Een saunabezoek, of dit nu in een wellness of bij je thuis is doen we doorgaans in de frissere periodes van het jaar. Het witte Scandinavische landschap, de ijskoude meren en besneeuwde dennenbomen fantaseren we er graag bij. Maar wist je dat je die sparren ook kan inruilen voor palmbomen? Want ook in de zomer heeft een saunabezoek zijn gunstige effecten op de gezondheid.

EFFE Yoku SH sauna en hammam EFFE Yoku SH sauna en hammam in één bij Gervi. Prijs op aanvraag (maatwerk). / Hierboven: KUUT buitensauna bij Gervi. Prijs vanaf €20.950.

Train jezelf – Laat je lichaam zich aanpassen aan de sauna

Wanneer je doorheen het jaar geregeld een sauna neemt, herkent je lichaam snel hoe het zich moet aanpassen aan hete temperaturen. Tijdens een blootstelling aan grote zomerse hitte zal je bloeddruk zich sneller stabiliseren, gaan je aders zich wijd openzetten voor een betere natuurlijke verfrissing en zullen je spieren zich ontspannen. Je lichaam gaat dus automatisch in een soort van hittebestendige survivalmodus waardoor jij je ondanks de uitdagende warmte nog steeds kiplekker voelt.

KLAFS Talo buitensaunaKLAFS Talo buitensauna bij Gervi, prijs op aanvraag (maatwerk).

Er is warmte en warmte-warmte in een sauna

De ene hitte is de andere niet. Op een warme zomerdag meten we niet enkel hoge temperaturen op, ook de luchtvochtigheid swingt dan vaak de pan uit. Dit maakt het extra zwaar om je dagelijkse ritme vol te houden en fit te blijven. De droge warmte van een sauna daarentegen is heel draaglijk, laat je ook zweten, maar put je niet uit. Dus zelfs tijdens de hete zomermaanden kan je genieten van de weldaden van een privé sauna in je eigen tuin.

Ideal luxe zwarte buitendoucheBoven: Ideal luxe zwarte buitendouche bij Gervi. Prijs : €1.465 / Onder: Endless Pools zwemspa bij Gervi, prijs vanaf €20.700.

Eerst water – Een saunabezoek beleef je bewust en voer je zorgvuldig uit

Een saunabezoek beleef je bewust en voer je zorgvuldig uit. Je staat stil bij je ademhaling, bij het verfrissende dompelmoment tussendoor, je neemt voldoende rust doorheen je saunasessie … en je drinkt genoeg. Waar we op een mooie dag al snel naar een glaasje alcohol grijpen of door de vrolijke drukte helemaal vergeten te drinken, staan we bij een saunabeurt stil bij onze gezondheid en alle aspecten die ermee gepaard gaan. Zo verzorgen we nadien bijvoorbeeld ook onze huid en drinken naast water eventueel nog een kruidenthee om onze algemene gemoedstoestand helemaal zen te maken.

Wat zijn de voordelen van een eigen privé sauna

Een privésauna is een geweldige manier om te ontspannen en alle voordelen van een traditionele sauna te benutten zonder deze met anderen te hoeven delen. De voordelen van een privésauna zijn dat u de temperatuur, luchtvochtigheid en het lichtniveau kunt kiezen die bij uw behoeften passen.

Privésauna’s zijn perfect voor iedereen die wil genieten zonder deze met iemand anders te hoeven delen. Dus heb je moeite met slapen, last van allergieën of ben je zwanger, overweeg dan om een privésauna aan te schaffen. De voordelen zijn dus enorm omdat u deze kunt gebruiken wanneer u wilt en zo lang als u wilt. U hoeft zich ook geen zorgen te maken over het delen van de ruimte met iemand anders. Een privé wellness in je eigen tuin heeft als voordeel dat je kan ontspannen en te genieten van een moment van rust en stilte. Het is ook een geweldige manier om in vorm te komen en je lichaam te ontgiften dicht bij je thuis.

Is een sauna goed om te vermageren ?

Desalniettemin helpt een sauna zeker bij het afvallen. Om deze reden hebben veel sportscholen sauna’s of stoombaden. Zo een wellness verbetert de bloedcirculatie: verwijdt de bloedvaten door voortdurend rustgevende warmte en aanzienlijke koeling af te wisselen. Een betere doorbloeding zorgt voor een betere zuurstoftoevoer naar je huid, vitale organen en spieren. Daarom helpt een sauna om spieren en gewrichten te herstellen na inspanning. Regelmatig gebruik kan ook helpen om gedurende langere tijd intensieve oefeningen te doen. Je “hittetolerantie” kan je hierdoor trainen. Met een hogere hittebestendigheid raak je niet zo snel moe en kun je langer sporten. Hoe langer je traint, hoe meer spieren je opbouwt, niet vet.

Over Gervi

Gervi is de Belgische wellness-specialist bij uitstek. Wie thuis zorgeloos wil genieten van een deugddoende spa of sauna is bij hen aan het juiste adres. In 1985 opende Gervi de deuren in Maasmechelen en introduceerde de eerste HotSpring Spa op de Belgische markt. Een bad in de tuin was toen nog heel nieuw en daarom gaf Gervi het goeie voorbeeld door in haar eigen tuin baden te installeren en klanten zo de mogelijkheid te bieden de spa’s te ontdekken en te testen. In 1998 werd het bedrijf overgenomen door de huidige zaakvoerder, Dhr. Rony Nijs. Gervi biedt met merken zoals KLAFS een exclusief wellness-aanbod dat de laatste jaren geleidelijk aan werd uitgebreid naar fitness (Technogym), infraroodcabines (Infraworld), swimspa’s (Endless Pools), tuinmeubilair (DEDON) en bbq’s. Een team van 50 medewerkers, verspreid over 6 winkels in Vlaanderen, staat garant voor het ultieme advies over thuis-wellnesses. In het voorjaar van 2019 opende de groep met Gervi Outdoor een zevende filiaal. Dit is de eerste Gervi-toonzaal waar de focus niet op wellness maar op outdoor living ligt. Je vindt er een uitgebreid gamma exclusief tuinmeubilair, bbq’s, parasols, overkappingen en meer.

Avatar foto

Uw vakman